Luizen

Producten in de kijker
Luizen

Kriebelbeestjes... Wat nu? Iedereen kan hoofdluizen krijgen, zelfs als je je haren elke dag wast. Het heeft niets te maken met een gebrek aan hygiëne. Hoofdluizen zijn heel besmettelijk maar brengen geen ziekten over. Ze kunnen een hardnekkig probleem vormen.

Specifieke vragen?
Wat zijn luizen?

De laatste jaren komen luizen meer en meer voor. Zeker na vakantieperiodes vragen schooldirecties extra waakzaam te zijn op eventuele luizen. Terecht! Niets is zo vervelend als dat jeukende ongedierte in je haar. Ook al ben je zeer hygiënisch, ook je kind kan op een dag thuiskomen met neten of luizen.

De neten bevatten larven. Deze hebben een 7-tal dagen nodig om zich te ontwikkelen tot nymfen en uit de neet te breken. De nymfen doorlopen drie stadia (waarbij er elke maal een skelet wordt afgeworpen). Tussen de diverse stadia zitten telkens 2 à 4 dagen interval. Na een tweetal weken zal de luis dus het volwassen stadium bereiken. Een volwassen luis heeft ongeveer 24 uur nodig om te paren en opnieuw eitjes te leggen.

Wanneer je de levenscyclus van een luis bekijkt, wordt het snel duidelijk dat luizen moeilijk uit te roeien zijn en dat een infectie zich snel kan verspreiden.

Regelmatige controle is dus de boodschap!

Lees meer

Lees minder

Op basis van permetrine

Permetrine is een insecticide dat luizen en eitjes van luizen doodt.
Lees voor gebruik steeds goed de bijsluiter of vraag raad aan je apotheker. Behandel extra goed achter de oren en in de nek. Elke behandeling met luizen dodende producten moet na 7 dagen herhaald worden. Het is ook belangrijk om tussendoor nog regelmatig te kammen om dode luizen en neten te verwijderen.
Let op!
Producten op basis van permetrine worden niet aanbevolen tijdens zwangerschap en borstvoeding.
Niet alle producten zijn geschikt voor kleine kinderen, zeker niet bij kinderen jonger dan 6 maand gebruiken.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: