Homeopatische middelen

Populaire productcategorieIbuprofen voor volwassenen
Homeopatische middelen

Tandpijn is vervelend. Meestal is het een aanhoudende zeurende pijn, soms zijn het pijnscheuten. Een goede mondhygiëne kan veel ongemak voorkomen. Bij tandpijn contacteer je best zo snel mogelijk je tandarts. In afwachting kun je een pijnstiller op basis van ibuprofen gebruiken.

Specifieke vragen?
Wat is tandpijn?

Tandpijn kan allerlei oorzaken hebben. In de eerste plaats denken we aan een gaatje in de tand (cariës). Maar die gevoeligheid kan eveneens te wijten zijn aan een slijtage van de tand, o.a. door overmatig contact met zuren.  Koolzuurhoudende frisdranken zijn hier vaak een grote boosdoener. Ook na verzorging van de gaatjes in de tand (cariës) kan de tand gevoelig blijven aan prikkels.

Soms gaat het louter om een overdreven gevoeligheid van de tanden aan zoet, zuur, warmte- en/of koudeprikkels. Dit ontstaat soms door overmatig poetsen, waardoor de beschermlaag wegvalt of de tandhals bloot komt te liggen.

Wanneer de tandpijn vooral optreedt bij het dichtbijten, kan dit te wijten zijn aan een te hoog komende vulling of aan een gestoorde plaatsing van bovenste en onderste tanden op mekaar. Anderzijds kan het zijn dat een tand een barst vertoont.

Wanneer iemand acuut hevige tandpijn heeft, kan er sprake zijn van een tandabces. Dit gaat gepaard met klassieke ontstekingsverschijnselen zoals roodheid, zwelling en soms koorts. In ernstige gevallen kunnen ook de lymfeklieren in de hoofd- en halsstreek gezwollen zijn.

Lees meer

Lees minder

Homeopatische middelen0 Producten

Homeopatische middelen zijn geneesmiddelen op basis van stoffen van plantaardige, dierlijke, minerale of chemische oorsprong dat meerdere keren verdund en gedynamiseerd is. Lees aandachtig de bijsluiter of de gebruiksaanwijzing op en in de verpakking. Raadpleeg steeds je (homeopatische) arts of apotheker.

Het is vanwege de wetgeving niet altijd mogelijk om op de website meer informatie te geven over deze producten.
Via een persoonlijk contact mogen wij je wel advies geven en je informeren over het gebruik van deze producten.

Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: