Bijtringen

Bijtringen

De eerste tandjes verschijnen meestal rond de leeftijd van vijf à zes maanden. Het begint vaak met bobbels op het tandvlees, dat ook rood en gezwollen kan zijn. Een bijtring, meestal de beste oplossing om de pijn te verzachten.

Specifieke vragen?
Wanneer komen de eerste tandjes door?

Meestal krijgt een baby zijn/haar eerste tandjes tussen 5 en 9 maanden. Dit moment varieert van kind tot kind, sommige zijn er vroeger mee, andere dan weer veel later. Sommige (vb oa Julius Caesar, Napoleon,...) worden  zelfs geboren met een tand.

De ontwikkeling van de babytanden, begint al tijdens de zwangerschap. Bij de geboorte zitten de 20 melktanden al bijna allemaal klaar onder het tandvlees. Meestal komen eerst de onderste snijtandjes door, gevolgd door de bovenste. Daarna komen de tandjes aan weerszijden door.

Gemiddeld zijn na 8 maanden zowel de vier bovenste als onderste snijtandjes doorgekomen.

De kiezen laten zich pas zien rond de 12de tot 15de maand, gevolgd door de hoektanden en tot slot de tweede reeks kiezen (van 20 tot 24 maanden).

Lees meer

Lees minder

Bijtringen0 Producten

Tandjes krijgen is pijnlijk! Wanneer je baby veel kwijlt en zijn/haar vingertjes in de mond begint te steken begint hij/zij last te krijgen van doorkomende tandjes. Je wil je er absoluut alles aan doen om hem wat troost te bieden. Verrassend genoeg is een bijtring één van de beste manieren om pijn bij doorkomende tandjes te verlichten. Er bestaan ook koelende bijtringen. Koude heeft nog een extra verzachtend effect.

Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: