Tandpasta voor baby's

Tandpasta voor baby's

De eerste tandjes verschijnen meestal rond de leeftijd van vijf à zes maanden. Het begint vaak met bobbels op het tandvlees, dat ook rood en gezwollen kan zijn. Vanaf de eerste melktand tot 2 jaar wordt aangeraden om éénmaal per dag bij voorkeur 's avonds te poetsen.

Specifieke vragen?
Wanneer komen de eerste tandjes door?

Meestal krijgt een baby zijn/haar eerste tandjes tussen 5 en 9 maanden. Dit moment varieert van kind tot kind, sommige zijn er vroeger mee, andere dan weer veel later. Sommige (vb oa Julius Caesar, Napoleon,...) worden  zelfs geboren met een tand.

De ontwikkeling van de babytanden, begint al tijdens de zwangerschap. Bij de geboorte zitten de 20 melktanden al bijna allemaal klaar onder het tandvlees. Meestal komen eerst de onderste snijtandjes door, gevolgd door de bovenste. Daarna komen de tandjes aan weerszijden door.

Gemiddeld zijn na 8 maanden zowel de vier bovenste als onderste snijtandjes doorgekomen.

De kiezen laten zich pas zien rond de 12de tot 15de maand, gevolgd door de hoektanden en tot slot de tweede reeks kiezen (van 20 tot 24 maanden).

Lees meer

Lees minder

Tandpasta voor baby's1 product

De eerste tandjes verschijnen meestal rond de leeftijd van vijf à zes maanden. Het begint vaak met bobbels op het tandvlees, dat ook rood en gezwollen kan zijn. De baby kwijlt veel en stopt zijn/haar vingers in de mond.
Er bestaat speciale tandpasta voor baby's. Vanaf de eerste melktand tot 2 jaar wordt aangeraden om éénmaal per dag bij voorkeur 's avonds te poetsen of in te wrijven met ½ cm fluorkindertandpasta (500 ppm). Er bestaan speciale vingertandenborstels.
Omwille van het risico op zuigflescariës mag je niet te lang wachten met het aanleren van het drinken uit een beker ipv uit de fles. Een flesje zet aan tot voortdurend drinken met kleine slokjes. Op die manier krijgen de tanden nooit een rustmoment en kunnen ze zich niet herstellen. Je leert je kindje best vanaf 6 à 8 maanden uit een beker drinken.

WELEDA KINDERTANDPASTA 50ML
WELEDA KINDERTANDPASTA 50ML
WELEDA KINDERTANDPASTA 50ML €4.99 Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: