Zonbescherming

Zonbescherming

Verantwoord genieten van de zon, het kan. Kies je product naargelang je huidtype, met een passende beschermingsfactor. De gevoelige huid van baby's en kinderen vraagt om een aangepaste zonbescherming.

Specifieke vragen?
Waarom zonbescherming?

Onze huid wordt continu blootgesteld aan de zon. Hoewel we de zon nodig hebben (denk maar aan het aanvullen van vitamine D), kan een overmaat aan zonnestralen ook schade toebrengen. Bij een te lange blootstelling aan de zon kunnen er huidletsels optreden. Dit kan zonnebrand zijn maar ook vroegtijdige huidveroudering en in het ergste geval zelfs huidkanker. De boosdoener hiervan zijn de UV-stralen die de zon vrijgeeft.
Er bestaan verschillende soorten UV-straling:

  • UV-A stralen: deze stralen zijn verantwoordelijk voor de huidveroudering, allergieën en huidkanker;
  • UV-B stralen: deze stralen zorgen voor het bruine kleurtje op de huid maar kunnen ook zonnebrand en huidkanker veroorzaken;
  • UV-C stralen: deze stralen zijn de krachtigste UV-stralen maar worden gelukkig bijna helemaal door de ozonlaag geabsorbeerd.

Lees meer

Lees minder

Babyzonnecrème

Probeer je baby zoveel mogelijk uit de zon te houden. Als je er toch mee buiten komt gebruik atijd een product met factor spf 50, smeer voldoende dikwijls, minstens alle 2uur. Zorg altijd voor beschermende kledij, een petje, een zonnebril, een paraplu.
Laat je altijd adviseren door je apotheker.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: