Glijmiddel

Populaire productcategorieMorning-afterpil
Glijmiddel

Last van vaginale droogte of wil je gewoon wat meer plezier beleven aan je vrijpartij, kies dan voor een glijmiddel. Er zijn glijmiddelen op basis van water, van siliconen of olie. Alleen die op waterbasis kunnen in combinatie met een condoom gebruikt worden.

Specifieke vragen?
Wat is anticonceptie?

Anticonceptie betekent letterlijk “tegen (=anti) bevruchting (=conceptie)” en volgens van Dale “voorkomen van zwangerschap”. Anticonceptie omvat alle methoden en middelen om te voorkomen dat een vrouw zwanger wordt en een kind krijgt.
 
Bij de vrouw komt ongeveer twee weken voor de menstruatie een eicel vrij uit één van de eierstokken (eisprong). De eicel kan gedurende een dag na de eisprong bevrucht worden. Na enkele dagen komt de eicel via de eileider in de baarmoeder. Ondertussen verandert het slijmvlies van de baarmoederholte zodat een bevruchte eicel zich er kan innestelen. Als geen bevruchting plaatsvindt, worden de eicel en het baarmoederslijmvlies afgestoten. Dit is de menstruatie.
 
De man produceert iedere dag nieuwe zaadcellen. Zaadcellen die in de vagina komen, zwemmen via de baarmoedermond naar de baarmoederholte en van daar naar de eileiders. Daar kunnen de zaadcellen twee tot vier dagen in leven blijven. Als er gedurende die tijd een eicel vrijkomt, kan één van de zaadcellen de eicel binnendringen (bevruchting). De bevruchte eicel nestelt zich in het baarmoederslijmvlies. De menstruatie blijft uit en de zwangerschap is begonnen. Aangezien de zaadcellen dus wat langer in leven blijven, kan geslachtsgemeenschap vanaf drie dagen vóór tot één dag ná de eisprong tot bevruchting leiden.

Lees meer

Lees minder

Glijmiddel7 Producten

Alle glijmiddelen kunnen zowel door man als vrouw gebruikt worden.
De voorkeur wordt gegeven aan een glijmiddel op waterbasis. Ze hebben het voordeel dat ze gemakkelijk afwasbaar zijn en geen condooms aantasten. Een nadeel is dat ze soms meerdere malen moeten aangebracht worden.
Een glijmiddel op siliconenbasis of oliebasis moet je misschien wel maar éénmalig aanbrengen maar het is moeilijk te verwijderen. Bovendien kun je ze niet gebruiken in combinatie met een condoom.

Aanbrengen doe je door wat glijmiddel in je hand te doen. De hele vulva eventjes insmeren: je grote schaamlippen, je kleine schaamlippen en de opening van je vagina. Afhankelijk van de seksuele activiteit smeer je de penis van je partner ook eventjes in met het glijmiddel. Zo ben je zeker dat de meest intieme delen bij contact een aangename wrijving ondervinden.

DUREX KY SENSILUBE GLIJMIDDEL 44ML        (medisch hulpmiddel)
DUREX KY SENSILUBE GLIJMIDDEL 44ML (medisch hulpmiddel)
DUREX KY SENSILUBE GLIJMIDDEL 44ML (medisch hulpmiddel) €12.99 Reserveer
DUREX NATURALS GLIJMIDDEL GEL 100ML        (medisch hulpmiddel)
DUREX NATURALS GLIJMIDDEL GEL 100ML (medisch hulpmiddel)
DUREX NATURALS GLIJMIDDEL GEL 100ML (medisch hulpmiddel) €14.99 Reserveer
DUREX PLAY SENSITIVE GLIJMIDDEL POMPFL 50ML    (medisch hulpmiddel)
DUREX PLAY SENSITIVE GLIJMIDDEL POMPFL 50ML (medisch hulpmiddel)
DUREX PLAY SENSITIVE GLIJMIDDEL POMPFL 50ML (medisch hulpmiddel) €11.99 Reserveer
KY GEL BEVOCHTIGING 48X5G
KY GEL BEVOCHTIGING 48X5G
KY GEL BEVOCHTIGING 48X5G €139.67 Reserveer
KY JELLY STER GLIJMIDDEL 82 G
KY JELLY STER GLIJMIDDEL 82 G
KY JELLY STER GLIJMIDDEL 82 G €13.49 Reserveer
LUBRILAN GEL 40 ML
LUBRILAN GEL 40 ML
LUBRILAN GEL 40 ML €9.95 Reserveer
MUCOGYNE vaginale gel + applicator 40 ml (medisch hulpmiddel)
MUCOGYNE vaginale gel + applicator 40 ml (medisch hulpmiddel)
MUCOGYNE vaginale gel + applicator 40 ml (medisch hulpmiddel) €15.50 Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: