Lierac acné

Populaire productcategorieReinigen en zuiveren
Lierac acné

Lierac opgericht door een esthetisch geneesheer, staat voor innovatie. Dit merk heeft de ambitie om performante dermocosmetische verzorgingen te ontwikkelen om esthetische probleempjes die in de loop van de jaren opduiken op gezicht en lichaam te corrigeren.

Specifieke vragen?
Wat is acné?

Acné is een aandoening van de talgklieren. Deze produceren talg. Elke talgklier heeft een opening naar buiten, waarlangs de talg wordt afgevoerd. Als zo een afvoerkanaaltje verstopt raakt, ontstaat er een onderhuidse talgophoping.

  • Als de porie nog een beetje open is, ontstaat er een zwart puntje (open of zwarte comedon).
  • Als de porie volledig gesloten is, ontstaat er een wit bultje (gesloten of witte comedon).
  • Als deze talgklieren ontstoken raken, ontstaat er een rode pukkel of een puistje met een etterkopje. De ontsteking kan ook dieper in de huid gelegen zijn (cyste), dan ontstaan er grote rode pukkels.

Acné komt bij 80 procent van de jongeren tussen 11 en 30 jaar voor. De talgklieren produceren o.i.v. hormoonveranderingen tijdens de puberteit meer talg, dit bevordert het ontstaan van jeugdpuistjes. Acné kan al voor de puberteitsjaren beginnen en uitzonderlijk tot 70 jaar voortduren.

Acné komt voornamelijk voor op plaatsen, waar veel talgklieren aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld het aangezicht, de nek, de borst en bovenarmen- en rug. Vreemde stoffen zoals smeerolie, teer, broom, chloor, gechloreerde koolwaterstoffen (vernissen, verven, lakken,..) kunnen acné veroorzaken.

Ook bepaalde geneesmiddelen (o.a. anticonceptie) en cosmetica kunnen roet in het eten strooien. Het is tot slot nooit bewezen dat bepaalde voeding (chocolade, varkensvlees), te weinig wassen of seksuele gewoonten acné in de hand werken. Psychologische stress kan een echter wel een negatieve rol spelen.

Lees meer

Lees minder

Lierac acné1 product

De producten voor acné zijn geïnspireerd op de esthetische zuiverende resurfacingtechniek. De zuiverende resurfacing is een esthetische behandeling waarbij de huid geëxfolieerd en de celvernieuwing gestimuleerd wordt. De poriën worden grondig gereinigd, de huid is zuiverder.

LIERAC SEBOLOGIE CONC.STOP BOUTON CORRECT.IMP.15ML
LIERAC SEBOLOGIE CONC.STOP BOUTON CORRECT.IMP.15ML
LIERAC SEBOLOGIE CONC.STOP BOUTON CORRECT.IMP.15ML €19.90 Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: