Dercos

Dercos

Dercos is de haarverzorgingslijn van Vichy. Dercos staat voor DERmatologische en COSmetische expertise, voor gezond en mooi uitziend haar. De productlijn staat ook bekend om zijn innovatieve behandelingen tegen haarverlies bij mannen en vrouwen.

Specifieke vragen?
Wat verstaan we onder haaruitval?

Haaruitval kan heel diverse oorzaken hebben, waaronder schimmelinfecties, eczema, antikankertherapie of extreem voedseltekort. Echter in de meeste omstandigheden heeft haarverlies te maken met een overmatige invloed van mannelijk hormoon ‘androgeen’ (androgenetische alopecie). Dit verklaart de erfelijke kaalhoofdigheid van mannen en het dunner worden van het haar bij de vrouw na de menopauze (tijdens de menopauze wijzigt de verhouding tussen vrouwelijk en mannelijk hormoon).

Bij mensen kent haargroei een vrij regelmatig verloop: er bevinden zich steeds een 60 à 90 % van de haren in de groeifase en 10 à 20% in de rust- of afbraakfase. Indien we ervan uitgaan dat op een hoofd 10.000 haren staan en dat één haar 100 dagen (3 maanden) blijft staan, dan gaan op één dag gemiddeld 100 haren op natuurlijke wijze verloren. Ook al is er bij de mens geen sprake van een ruifperiode, toch is er een zekere seizoensinvloed vast te stellen, met een piek aan haarverlies rond augustus-september.

Maar haarverlies kan ook te maken hebben met stress. Vaak verliezen mensen heel wat haar na een emotioneel belastende periode (zoals het verlies van een partner of kind). Deze vorm van haaruitval wordt gekenmerkt door één of meerdere ronde tot ovaalvormige kale vlekken die goed afgelijnd zijn en meestal beperkt blijven in grootte (alopecia areata).Toch kunnen deze plekken samenvloeien en evolueren tot volledige kaalheid. De kale vlekken komen vooral voor op de hoofdhuid, maar ze kunnen ook de baardstreek, de wenkbrauwen, de wimpers of de schaamstreek treffen. De duur van deze aandoening varieert tussen 4 en 10 maanden. Het genezingsproces begint met de groei van kleine, witte donsharen die progressief verkleuren. Naast haarverlies kunnen ook bepaalde aandoeningen (o.a. auto-immuunziekten, infecties, schildklierproblemen) aan de basis liggen.

Het haarverlies kan ook diffuus, verspreid over de hele hoofdhuid, voorkomen (telogene haaruitval). Deze vorm van haarverlies kan eveneens het gevolg zijn van stress, maar kan ook veroorzaakt worden door hoge koorts, infecties, bloedarmoede, een operatie, een ongeval, een streng dieet, alcoholmisbruik, enz. Ook sommige geneesmiddelen (zoals sommige bloedverdunnende en bloeddrukverlagende medicamenten) kunnen dergelijk haarverlies uitlokken.

Het haarverlies na een bevalling, dat optreedt door plotse daling van het oestrogeengehalte, behoort eveneens tot deze groep.

Ook door het langdurig vastbinden van je haar in een paardenstaart of het aanhoudend spelen met plukjes haar kan leiden tot haarverlies (traumatische alopecie). Herstel kan pas optreden wanneer je de haren met rust laat.

Lees meer

Lees minder

Dercos4 Producten

Aminexil helpt het haar verankeren in de hoofdhuid en bevordert de kracht en weerstand van de haarvezel. Voor de beste resultaten combineer je de kuur voor mannen of vrouwen met de shampoo en stylingproducten.

VICHY DERCOS AMINEXIL CLINICAL 5 MEN   AMP  21X6ML
VICHY DERCOS AMINEXIL CLINICAL 5 MEN AMP 21X6ML
VICHY DERCOS AMINEXIL CLINICAL 5 MEN AMP 21X6ML €75.95 Reserveer
VICHY DERCOS AMINEXIL CLINICAL 5 WOMEN AMP  21X6ML
VICHY DERCOS AMINEXIL CLINICAL 5 WOMEN AMP 21X6ML
VICHY DERCOS AMINEXIL CLINICAL 5 WOMEN AMP 21X6ML €75.95 Reserveer
VICHY DERCOS AMINEXIL ENERGIESHAMPOO ANTI-HAARUITVAL 200 ML
VICHY DERCOS AMINEXIL ENERGIESHAMPOO ANTI-HAARUITVAL 200 ML
VICHY DERCOS AMINEXIL ENERGIESHAMPOO ANTI-HAARUITVAL 200 ML €18.50 Reserveer
VICHY DERCOS ENERGY SHAMPOO   400ML
VICHY DERCOS ENERGY SHAMPOO 400ML
VICHY DERCOS ENERGY SHAMPOO 400ML €23.50 Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: