Saugella

Saugella

Saugella ontwikkelt hygiëneproducten voor vrouwen met het oog op de gezondheid en het welzijn van hun intieme delen. De verzorgingsproducten van deze onderneming zorgen voor een optimale dagelijkse hygiëne alsook voor een doeltreffende periodieke bescherming en voorkomen onaangename vagina

Specifieke vragen?
Wat is witte vloed?

Witte vloed, ook wel vaginale afscheiding of leukorrhea genoemd, is een natuurlijk verschijnsel. Elke vrouw heeft er in meer of mindere mate wel eens last van.
De witte vloed bestaat uit doorzichtig waterig vocht en slijm, dat door de wand van de vagina en de baarmoederhals wordt afgegeven. Het slijm kan zuur ruiken maar ook reukloos zijn. Als het slijm opdroogt wordt het soms lichtgeel van kleur.

De meeste meisjes krijgen hier voor het eerst mee te maken als de productie van oestrogenen (vrouwelijke hormonen) toeneemt. Dit begint vaak al vóór de eerste menstruatie. Eens de menstruatie eenmaal op gang is gekomen verandert de afscheiding gedurende de cyclus: halverwege, rond de eisprong,  is het overvloedig en waterig, terwijl het in de tweede helft van de cyclus wat minder wordt en plakkerig aanvoelt.

Ook andere hormonale wijzigingen hebben een invloed op de vochtafscheiding.
Zo zal bijvoorbeeld de samenstelling van het vaginale vocht veranderen bij gebruik van de anticonceptiepil.
Tijdens de zwangerschap zal er meer vocht worden afgescheiden.
Tijdens en na de menopauze  zal er daarentegen minder vocht zal worden aangemaakt. Hierdoor zal de vagina droger aanvoelen (zie ziektebeeld vaginale droogte ).

Maar soms kan de vaginale vloed er totaal anders uitzien of anders gaan ruiken. In dat geval is er wellicht wat meer aan de hand.  Een overdreven of onnatuurlijke afscheiding kan veroorzaakt worden door een schimmelinfectie (candida) of een geslachtsziekte (SOA). Meestal is er dan meer afscheiding, heeft het een andere structuur en kleur en ruikt het vies.
In geval van onderstaande symptomen vraag je best raad aan je arts of apotheker:

  • Veel en/of brokkelige afscheiding;
  • Afwijkende kleur (bijv. wit of groengeel);
  • Afwijkende geur (bijv. onaangenaam);
  • Jeuk, irritatie, branderig gevoel in en rond vagina;
  • Zwelling van het vaginale slijmvlies;
  • Pijn bij plassen en/of vrijen;
  • Bloed bij afscheiding.

Lees meer

Lees minder

Saugella1 product

Een verstoring van de natuurlijke barrière veroorzaakt ongemak, irritatie en zelfs infecties. De pH van het product is hetzelfde als die van de intieme zone, 4,5. In combinatie met huideigen melkzuurm dat de natuurlijke vaginale microflora behoudt. De zeep kan dagelijks gebruikt worden om te reinigen en verzorgen.

SAUGELLA GIRL 200 ml wasemulsie
SAUGELLA GIRL 200 ml wasemulsie
SAUGELLA GIRL 200 ml wasemulsie €10.60 Reserveer
Toon meer productenToon minder producten
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: